You Are Viewing

Online video; waarom is dat belangrijk?

De kans is erg groot dat je vandaag een online video hebt bekeken. Gemiddeld bekijk je 32,2 video’s per maand! Het internet is uitgegroeid tot een video medium! Heeft jou website al een video? Het creëren van video’s voor je website klinkt misschien als veel werk en kost meer tijd en geld dan gewoon iets schrijven. Maar een goede video kan een krachtig hulpmiddel zijn om meer webtraffic en uiteindelijk meer omzet te genereren!

Waarom een video gebruiken op je website?

Betrokkenheid
Video zorgt uiteindelijk voor meer betrokkenheid. Heb je je ooit afgevraagd waarom video zoveel aantrekkelijker is dan platte tekst? De Amerikaanse psycholoog Susan Weinschenck (@thebrainlady) geeft vier redenen waarom we liever kiezen voor video:

  1. We zijn gemaakt om aandacht te geven aan gezichten.
  2. De informatie wordt overgebracht door de toon van de stem.
  3. We “vangen” emoties van anderen.
  4. Beweging grijpt en houdt onze aandacht.

Video verbetert niet alleen de betrokkenheid, het helpt ons geheugen ook de informatie die we zien beter te onthouden. Het onthouden van visuele informatie is meer dan 6 keer zo makkelijk dan het onthouden van platte tekst!

Vertrouwen
Video verhoogt het vertrouwen in wat we zien. E-commerce is over het algemeen gebaseerd op vertrouwen. We kopen alleen iets via internet als we zeker weten dat het bedrijf of de persoon van wie we iets kopen te vertrouwen is. Maar wat is nu de beste manier om het vertrouwen te stimuleren? Je raadt het al…Video! Alleen al het zien van een video op een website geeft de kijker het gevoel dat het hier om een vertrouwd bedrijf of persoon gaat, zelfs als de video nog niet eens bekeken is. ReelSEO, een toonaangevende videomarketeer ontdekte dat alleen al het aanbieden van een video op je website zorgt voor omzetverhoging, ongeacht of gebruikers feitelijk de video bekijken. Dat lijkt vreemd, maar het aanbieden van een video op je website laat zien dat je gelooft in je producten of diensten en dat je bereid bent om te investeren in je website. Met andere woorden, het laat zien dat je betrouwbaar bent!

Zoekmachine rankings
Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je je website in de bovenste zoekresultaten van Google zou kunnen krijgen, zou het antwoord voor een deel wel eens in een video kunnen liggen. Met een video heb je 50(!) keer meer kans om goed te scoren in zoekresultaten dan met een platte tekst. Om een goede ranking te krijgen in zoekmachines moet je je verdiepen in de zoekmachine optimalisatie (SEO). Gebruik zoekwoorden in de videotitel, de videobeschrijving en in de labels. Met het juist toevoegen van deze woorden kun je je SEO een enorme boost geven en zorg je ervoor dat je bovenaan in zoekmachines komt te staan! Voor meer informatie over SEO klik hier.

Search-Engine-Marketing1

Omzetverhogend
Als je veel online verkoopt of klanten via je je website ontmoet dan is dit interessant. Videomarketeer Invodo maakt periodieke verslagen over video statistieken. Hun meest recente onderzoek toont aan dat bezoekers van een website na het kijken van een relevante video 1,9 keer vaker een ​​product kopen dan wanneer ze dat niet deden. Met andere woorden, video verdubbelt bijna je kansen! Kijk eens op de website van CoolBlue hoe zij video inzetten als overtuiging om een product te kopen!

OnlineVideo

Wat voor video?
Sommige inhoud is meer geschikt voor video dan andere. Welke inhoud werkt nu wel en niet? Hier een paar ideeën:

Inleiding van je bedrijf of website
Dit soort video’s zijn nauw verwant aan tv-reclames. Dit is waar je als verkoper echt je product aan de man kunt brengen. Dit soort video’s moet ‘pit’ hebben anders is het niet de moeite waard. De plaats van deze video’s is vaak op de homepage van je website om de bezoekers te informeren wat je precies doet.

Getuigenissen van klanten (Testimonials)
In deze drukke en snelle tijd zijn mensen van nature meer op hun hoede. Het luisteren en kijken naar andere klanten die tevreden zijn over je product of dienst is dan heel waardevol. Testimonials zijn bijzonder effectief omdat de kijker eigenlijk de klant hoort praten over jou! Dit komt zeer betrouwbaar over!

Instructies
Niemand houdt van handleidingen lezen. Dus waarom niet een video waarin alles haarfijn wordt uitgelegd? En omdat de video een enkelvoudig doel heeft, hoeft het niet persé een snelle flitsende video te zijn (houd hierbij wel in gedachten dat sommige bezoekers dit soort video’s ook kunnen bekijken voor een aankoopbeslissing).

Viral video’s
Je kent ze vast wel, de viral video’s zoals Blendtec’s of de IceBucketChallenge. Het doel van dit soort video’s is je publiek betrokken krijgen. Het maken van een viral video is niet makkelijk omdat je altijd afhankelijk bent van de kijker of deze het ‘leuk’ genoeg vindt en mee wil doen of de video gaat delen. Maar dan nog… het maken en bekijken van dit soort leuke video’s is en blijft gewoon leuk!

Enzovoort
Als je denkt dat dit de enige toepassing van video’s is dan heb je het mis. De mogelijkheden zijn eindeloos voor video’s op je website! Wil je een keer doorpraten over een video op jou website? Neem dan hier contact met me op!

Ronald van der Ziel
LEIZ Mediaproducties

 

Facebook

Twitter

LinkedId